Sunday, April 3, 2011

JoiN En HisYaM

27 mac 2011
Hari ahad.
Hari ini kami akan menolong en hisyam dan menyaksikan student pjj buat low rope dan abseiling. Yang terlibat pada hari tersebut ialah dato zifri , dato hairi, husnol khuluq, serta kucairo. Lokasinye berdekatan bukit tonggek saja. Di lereng bukit. Aktiviti bermula pada pukul 8.30 pagi waktu Malaysia.
Sebelum2 ini xpernah pula kami tengok orang abseiling dekat lereng bukit. Ini lah first time. Pada mulanya en hisyam telah memberi penerangan kepada student2 pjj serta kami sekali. Beliau memperkenalkan barang yang diguna kepada semua yang hadir. Dalam masa yang sama juga, beliau telah menunjukkakan kepada kami cara untuk membaling tali. Ini lah benda baru yang kami pelajari.
Selesai sahaja memasang angker, untuk safety dan main line, persiapkan diri pula untuk memakai harness. Kami turut membantu student pjj memakai harness mereka, supaya harness yang dipakai selesa. Habis sahaja student buat abseiling, giliran kami pula mencuba. Abseiling berlari menuruni bukit. Memang terbaik. Gatal2 lepas 2.haha.
Selepas itu kami mengemas semula barang yang teklah digunakan untuk abseiling dan menyaksikan student pjj buat low rope pula hingga sudah.No comments:

Post a Comment